Bij doorzoekingen op meer dan tien locaties zijn drie mannen opgepakt die zouden handelen in valse merkkleding. De doorzoekingen vonden plaats in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam.

Daarbij werden ruim 7000 vervalste merkschoenen, 300 vervalste spijkerbroeken en vervalste portemonnees aangetroffen. De vervalsingen hadden een handelswaarde van ongeveer 140.000 euro.

De verdachten zijn een 38-jarige man uit Klundert, een 23-jarige Schiedammer en een 53-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Het onderzoek begon in december, na een aangifte van sportmerk Nike. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de goederen in China worden gemaakt en via Griekenland, Litouwen, Duitsland en Nederland in Europa komen. Een deel van de goederen wordt rechtstreeks doorverkocht in Litouwen en Estland, de rest van de goederen wordt in ons land aangeboden via websites als Marktplaats.nl.

Twee weken geleden werd al een partij met nepartikelen in beslag genomen in Amsterdam. Die had een geschatte handelswaarde van 200.000 euro.

ANP