In Zwaag heeft de financiële recherche een 51-jarige man aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van witwassen. Volgens verschillende media is het de crimineel Nico V., een voormalige lijfwacht van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper. De politie wil niet bevestigen dat het om V. gaat.

In panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker is huiszoeking gedaan. Ook een huis in Spanje is doorzocht. Er is onder meer beslag gelegd op een geldbedrag, kunst en een auto. Verder is er administratie van de verdachte in beslag genomen.

Eerder is in dit onderzoek al voor ruim een miljoen euro aan verzekeringsgelden, grond en vastgoed van een 42-jarige verdachte in beslag genomen. Deze komt ook uit Zwaag. Wie hij of zij is, wil de politie niet zeggen.

De invallen van donderdagochtend zouden te maken met V.'s stolpboerderij in Zwaag, die een jaar geleden in brand werd gestoken en in vlammen opging. Volgens Elsevier wil justitie tot elke prijs voorkomen dat V. via zijn vriendin en haar moeder, die op papier eigenaar waren van de luxe boerderij, het verzekeringsgeld opstrijkt.

Bron: ANP

Foto: Shutterstock

Gerelateerd