Een 37-jarige man die verdacht wordt van grootschalige oplichting en in mei 2012 Venezuela werd uitgezet, is opnieuw aangehouden.

De man zat sinds mei 2012 in Nederland in voorlopige hechtenis op verdenking van meerdere gevallen van oplichting.

Op 4 december 2013 besloot de rechtbank Noord-Holland de voorlopige hechtenis van de verdachte onder voorwaarden te schorsen. Een van de voorwaarden betrof het niet opnieuw begaan van strafbare feiten.

Na deze schorsing rees het vermoeden dat de verdachte zich weer bezighield met oplichting, om die reden is een onderzoek opgestart waarna dit vermoeden bevestigd werd. De verdachte is daarom dinsdag 22 april wederom aangehouden.

Op woensdag 23 april heeft de officier van justitie de rechtbank verzocht om de schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte op te heffen. De rechtbank heeft hieraan gevolg gegeven en besloten om hem opnieuw vast te zetten.

De feiten die verdachte gepleegd zou hebben tijdens zijn schorsing zullen worden gevoegd bij de overige oplichtingsfeiten waar hij al eerder voor in voorlopige hechtenis zat.

Het onderzoek is nog niet afgerond en op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk op zitting behandeld zal kunnen worden.

Bron: Politie