De rechtbank van Assen heeft maandag een 20-jarige man vrijgesproken van witwassen en oplichting via Marktplaats, meldt Dagblad van het Noorden. 'Het is mij een raadsel dat dit dossier aan mij is voorgelegd', aldus de rechter richting de officier van justitie. 

Reden voor de aanklacht was dat de man, afkomstig uit Schoonoord, in 2017 zijn bankpas en pincode had gegeven aan een vriend. De 'vriend' zou de opbrengst van de verkoop van een scooter parkeren op de rekening van de Schoonoorder, maar de rekening werd uiteindelijk gebruikt voor veel meer dan dat. In drie weken tijd werd er door tientallen vreemden in totaal €10.000 gestort op de rekening, waarna de man uit Schoonoord aangifte deed van misbruik van zijn bankrekening. 

Rekening komt twee jaar later weer naar voren

Doordat het rekeningnummer van de man twee jaar later terugkwam bij een onderzoek naar Marktplaatsoplichting, zag het OM de man als verdachte binnen deze oplichtingszaak. Volgens de rechter was er echter geen bewijs om de man te kunnen veroordelen. De man werd ook beschuldigd van witwassen, maar dit zag de rechter evenmin bewezen. 

Bron: Dagblad van het Noorden