Volgens een bericht uit naam van PostNL zou het bedrijf binnenkort een pakket bij je bezorgen. Het levermoment is zogenaamd morgen tussen 10.15 uur en 14.45 uur. Pas op! Dit is een valse e-mail die schadelijke software bevat.

Als het moment je niet uitkomt, of als je de plaats van bezorging wil wijzigen, kun je dat zogenaamd in de Track & Trace doen. Hiervoor moet je eerst een Track & Trace-bestand downloaden door op een button in het bericht te klikken. Doe dit niet! In dit bestand zit malware verstopt.

Macro-malware

Op het moment dat je het word-bestand opent, is de kans groot dat je computer besmet raakt met kwaadaardige software, vermoedelijk ransomware. Het gaat in dit geval om zogeheten macro-malware. Je wordt gevraagd macro's te activeren bij het openen van het bestand. Ga hier dan niet op in en gooi het betreffende bestand weg. Heb je toch op de button geklikt? In ons artikel kun je lezen wat je dan moet doen.

Verwijder het bericht direct

Kortom: dit is een gevaarlijke e-mail die thuishoort in de prullenmand. We adviseren je dan ook het bericht direct te verwijderen.

Lees hier hoe je ziet of een bestand malware bevat

Gerelateerd