De afgelopen dagen kreeg opgelicht?! veel e-mails doorgestuurd over een zogenaamd gemiste pakketlevering. Het onderwerp is bijvoorbeeld 'Levering gemist!' of 'Nieuwe afspraak voor pakketlevering'. Trap er niet in: deze e-mails bevatten malware.

Volgens het bericht is geprobeerd een pakketje af te leveren bij het bedrijf van de ontvanger. In de e-mail staan naam en adresgegevens vermeld, waardoor het bericht overtuigend overkomt. Om een nieuwe afspraak te maken, moet je op een link klikken. Deze link verwijst naar een besmet bestand. Open dit bestand niet! Wie dit wel doet, loopt het risico een virus op zijn computer te krijgen.

Niet-bestaande transportbedrijven

Met enige tussenpozen worden ladingen van dergelijke e-mails verstuurd. Meestal uit naam van niet-bestaande transportbedrijven. De naam van deze bedrijven is varieert.

Klik niet op link

Negeer en verwijder deze e-mails. Er ligt geen pakket voor je klaar. Klik daarom niet op de link, ook niet uit nieuwsgierigheid. Je loopt het risico je computer te besmetten met kwaadaardige software.

Bron: Fraudehelpdesk / Opgelicht?!

Gerelateerd