Pas op! Er gaat een valse e-mail rond uit naam van Lindorff Incasso. Bij het bericht zit een bestand, dat malware bevat.

Je zou zogenaamd een bedrag bij het incassobureau hebben openstaan. Criminelen schrijven dat je binnen zeven dagen na het versturen van de e-mail aan de betaling moet voldoen. Anders zouden gerechtelijke maatregelen worden genomen, zo staat in de tekst.

Zip-bestand

Bij het bericht zit een zip-bestand. Open dit niet! Wanneer je het wel opent, wordt een zogenaamd JS-bestand gedownload. Verwijder dit bestand snel van je pc. Bij de volgende stap wordt namelijk een script geactiveerd, dat een kwaadaardig virus met zich meebrengt. Het gaat om ransomware, waardoor al je bestanden worden vergrendeld. Criminelen beloven de bestanden terug te geven als je losgeld betaalt.

Waarschuwing

In augustus waarschuwden we ook al voor een dergelijke e-mail. Ook toen werd de naam van Lindorff misbruikt. Het bedrijf waarschuwt momenteel zelf op de website voor valse e-mail uit naam van de organisatie.

Herkennen

Open de link niet en gooi de e-mail direct in de prullenbak. Deze valse mail is te herkennen aan het adres van de afzender, dat eindigt op @lindorff.nl. De echte e-mailadressen van Lindorff eindigen altijd op @lindorff.com.

Gerelateerd