Geregeld bieden oplichters met een mooi verhaal aan de deur pannensets aan. Uiteindelijk blijkt het te gaan om spullen van erbarmelijke kwaliteit. In Montferland ging een pannenverkoper nog een stapje verder. Met een mobiel pinapparaat wist hij grote bedragen van de rekening van zijn slachtoffer af te schrijven.

De politie meldt via Facebook dat zij veel meldingen krijgen van senioren bij wie aan de deur een pannenset is aangeboden. De oplichters doen voorkomen of de set is overgebleven van een beurs. Ze zeggen dat het om dure pannen gaat, maar in werkelijkheid gaat het om waardeloze troep.

Mobiel pinapparaat

Een oudere inwoonster van Montferland werd dubbel opgelicht. Bij haar kwam een keurig Nederlands sprekende verkoper aan de deur. Hij overrompelde haar volledig met zijn aanbod en bood zelfs nog een stofzuiger aan. De vrouw dacht vervolgens het afgesproken bedrag af te rekenen met een mobiel pinapparaat. Door een storing moest ze nog een keer pinnen. Achteraf bleek dat er twee grote bedragen van haar bankrekening waren afgeschreven. Bovendien waren de geleverde goederen ook in dit geval van slechte kwaliteit.

Vooral oudere slachtoffers

Vooral ouderen laten zich door de mooie praatjes van deze oplichters inpalmen. Waarschuw daarom ook ouderen in je omgeving niet met deze mensen in zee te gaan. Krijg jij een dergelijke verkoper aan de deur, bel dan de politie via 0900-8844.

Gerelateerd