De politie waarschuwt regelmatig voor Engelstalige klusjesmannen die op zeer opdringerige manier hun diensten aanbieden. In IJmuiden wisten deze oplichters hun slachtoffer niet alleen een fiks bedrag afhandig te maken, maar ook zink van het dak van zijn woning te stelen.

Het voorjaar nadert en dat is de tijd dat nog meer klusjesmannen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland afreizen. De klussers proberen mensen geld afhandig te maken door allerlei onnodige reparaties uit te voeren. De Engelssprekende mannen hebben het afgelopen jaar door heel Nederland honderden of duizenden euro's van mensen afgetroggeld, zonder daadwerkelijk werkzaamheden te hebben uitgevoerd of afgemaakt. Op het moment dat slachtoffers de oplichting ontdekten, waren de klusjesmannen al verdwenen.

Zink van dak gestolen

Dit was ook het geval afgelopen week in de Abelenstraat in IJmuiden. Een 71-jarige man werd het slachtoffer van malafide klusjesmannen, die dinsdag aanboden zijn dakgoot voor 20 euro schoon te maken. Tijdens het schoonmaken ontdekten de klussers een 'groot probleem'. Een deel van het hout van het dak zou verrot zijn. Vrijdag stonden er drie mannen voor de deur om het probleem te verhelpen. Na twee uur moest de man twee duizend euro betalen. Het slachtoffer heeft een groot deel van het bedrag afgerekend. Daarna vertrok het drietal. Bij controle van het dak bleek er niks gerepareerd. Wel waren enkele meters zink van het dak gestolen.

Bron: politie.nl

Gerelateerd