Politie IJmond waarschuwt voor een oplichter die in de regio actief is. Deze 'kledingverkoper' maakt zijn slachtoffers op brutale wijze geld afhandig.

Diverse personen in de IJmond zijn de afgelopen tijd gedupeerd door een oplichter die aan de deur kleding te koop aanbiedt. Het meest recente slachtoffer is een oudere inwoner van Uitgeest.

Geld voor eten

Zaterdagavond werd bij het slachtoffer aangebeld. Voor de deur stond een man vroeg of hij kleding wilde kopen. Het slachtoffer zei dat hij geen interesse had en dat er eigenlijk geen geld in huis was. Toch drong de verkoper aan, omdat hij binnen een portemonnee zag liggen. Het slachtoffer liet zien dat hier maar 55 euro inzat en vertelde dat dit geld was bedoeld om de komende week eten van te kopen. De oplichter griste het geld weg, zei 'dankjewel' en liet een kledingstuk in plastic verpakt achter. Vervolgens nam hij de benen. Later bleek dat het kledingstuk oud, vies en waardeloos was.

Signalement

De dader is een blanke man met een slank postuur, ouder dan 65 jaar en 1.80m lang. Hij heeft kort lichtbruin of donkerblond haar en spreekt goed Nederlands. Hij was gekleed in een lange, donkere jas.

Advies politie

De politie adviseert goed op te letten en dit voorval te bespreken met je (groot)ouders en/of andere ouderen in je omgeving. Zie je deze oplichter, noteer dan indien mogelijk het kenteken, kleur en type van de auto en geef dit door aan de politie.

Bron: Facebook.com/politieijmond

Gerelateerd