Banken stappen vanaf volgend jaar over op een nieuw systeem, daarom moeten digipassen worden vervangen. Gelukkig is 'Regiobank' er lekker op tijd bij. Maar niets is minder waar: lees verder.

'Vanaf 2020 zijn alle banken overgestapt op het nieuwe algemene PSD-2 systeem waarbij de huidige digipassen die onze klanten op het moment gebruiken moeten worden vervangen door de nieuwe geproduceerde PSD-2 digipas De nieuwe digipas is volledig gratis als u deze voor 11 oktober 2019 aanvraagt, uw huidig digipas vervalt voor gebruik na 18 oktober 2019. Na 11 oktober 2019 worden er service kosten aan verbonden.'

Dat staat er onder meer in de mail, die slordig genoeg afkomstig is van het gespoofte mailadres noreply@icscards.nl. Mocht je dat hebben gemist, dan zie je aan het niet al te indrukwekkende Nederlands wellicht al dat je te maken hebt met een valse e-mail. Je wordt naar een vervalste inlogomgeving gelokt en het vervolg laat zich raden: log je in, dan plunderen criminelen in een handomdraai je bankrekening.

We hebben enige tijd geen meldingen gehad van valse e-mails van 'Regiobank', dus het is goed om even waakzaam te blijven. Deze mail kan het beste meteen verwijderd worden.