Heb je een mail van 'ING' gekregen waaruit blijkt dat je rekening niet voldoet aan de algemene voorwaarden? Doe hier niets mee! Dat bericht is nep.

Er is 'inwendig' onderzoek gedaan naar je 'Mijn ING bankieren'. Uit dit onderzoek is zogenaamd gebleken dat je rekening niet voldoet aan de algemene voorwaarden. Daarom moet je bankrekening verifiëren. Dat kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Gegevens bij oplichters

Je wordt waarschijnlijk doorgestuurd naar een phishingsite waar je moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens moet je verschillende persoonlijke informatie en je bankgegevens invullen. Deze gegevens komen niet terecht bij de bank zelf, maar vallen in handen van oplichters. Met deze informatie kunnen ze bijvoorbeeld jouw bankrekening leegtrekken, (dure) aankopen doen op jouw naam of identiteitsfraude plegen.

'Testbetaling'

Behalve het invullen van gegevens, hebben de oplichters nog een trucje: de zogenaamde testbetaling. Er wordt gezegd dat je deze moet uitvoeren om je rekening te verifiëren, maar dit is niet waar. De betaling is echt en je raakt op deze manier een flinke som geld kwijt.

Steeds beter nagemaakt

Oplichters worden steeds beter in het namaken van een mail. Ook deze mail lijkt door ING verstuurd te worden, maar als je goed kijkt, zie je dat het e-mailadres niets te maken heeft met de bank. Op de website van de ING staat

Gerelateerd