Ze gaan weer rond, spookfacturen uit naam van de Belastingdienst. Je hebt een openstaande belastingschuld onder kenmerk BD770076. Betaal je niet voor 31 maart 2020, dan komt de deurwaarder even langs voor executoriaal beslag.

De volledige tekst van de mail is als volgt. Onder 'Betaal openstaande schuld' staat een link naar een betaalverzoek, maar deze verwijst uiteraard niet naar een website van de Belastingdienst zelf:

'Geachte heer/mevrouw,

Uw openstaande schuld met kenmerk BD770076 is na meerdere herinneringen nog niet voldaan. Op 31 maart 2020 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot executoriaal beslaglegging. U kunt beslaglegging voorkomen door het gehele bedrag direct te voldoen. Via onderstaande knop kunt u het openstaande bedrag direct voldoen met iDeal.

Betaal openstaande schuld

Let op: Bij executoriaal beslaglegging wordt de hoofdsom verhoogd met proceskosten en de wettelijke rente. Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Belastingdienst'

Krijg jij deze mail? Dan kun je 'm niet alleen met een gerust hart verwijderen, we raden bovendien ten strengste af om ook maar iets te betalen.