Op de redactie van Opgelicht?! komen meldingen binnen over een valse mail uit naam van ABN AMRO waarin staat dat je nog gebruik maakt van verouderde firmware. Trap er niet in! Dit bericht is vals.

Volgens het bericht zou je je firmware moeten upgraden. Dit kan je doen door in te loggen met je e.dentifier via de link in het bericht.

Realistische phishingsite

Doe dit niet! De link in het bericht leidt naar een phishingsite die er zeer realistisch uitziet. De complete lay-out van de officiële ABN AMRO-website is nagemaakt. Op deze website moet je inloggen met je rekeningnummer en pasnummer.

‘Opdracht versturen’

Nadat je hebt ingelogd, krijg je een melding waarin staat dat je een paar minuten moet wachten. Vervolgens kom je op een website waar staat dat je een opdracht moet versturen. Er staat dat het de ‘internetbankieren update 2018’ is, maar waarschijnlijk maak je een groot geldbedrag over naar de bankrekening van de oplichters. Doe dit dus niet!

Herken phishing

Als je goed kijkt zie je dat de URL van de site die je bezoekt niets te maken heeft met ABN AMRO. Ook staat op de officiële website van de bank te lezen dat ze nooit om de codes van je e.dentifier vragen. Deze phishingmail kan je dus met een gerust hart weggooien.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd