Hoera! Je hebt een weekend in een hotel van 'Van der Valk' gewonnen! Je hoeft alleen maar je gegevens te bevestigen. Doe dit niet! Je hebt helemaal niets gewonnen, maar je hebt te maken met een misleidende winactie.

Volgens het bericht heb je zogenaamd een overnachting in een hotel van Van der Valk gewonnen. Je bent een van de 75 winnaars en je hoeft alleen maar je gegevens te bevestigen. Dat kan via de link in het bericht. Klik niet!

Gegevens doorverkopen

Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je je gegevens in moet vullen en akkoord moet gaan met de algemene voorwaarden. Als je deze leest, zie je dat een marketingbureau de afzender van het bericht is. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren. Deze zullen je vervolgens lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Negeren en verwijderen

Als je naar beneden scrolt, zie je in de kleine lettertjes staan dat de hotelketen niets te maken heeft met de winactie en dat je tot eind 2019 mee kan doen. Dat betekent dat je nog lang kan wachten op je mogelijke 'prijs'. We raden je aan om niet mee te doen aan deze misleidende winactie. Deze mail kan je het beste negeren en verwijderen. Zo hou je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf.

Zo herken je een valse winactie

Gerelateerd