Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) waarschuwt voor de webshops www.bushcraftvereniging.nl en www.daphneshaarsalon.nl.

Uit controle van de websites is gebleken dat het hier met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat om malafide websites.

Opmerkelijke URL's

De URL's van beide webwinkels doen niet vermoeden dat het gaat om een webwinkel die schoenen en kleding verkoopt. Dit is een duidelijke aanwijzing dat het malafide webwinkels betreft. Ook zijn de prijzen van de aangeboden goederen absoluut niet reëel. Op de websites zijn geen bedrijfsgegevens te vinden en contact is alleen mogelijk via een contactformulier. Daarnaast is de website daphneshaarsalon.nl vertaald via Google Translate.

Beide webhops staan inmiddels op de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl.

Uitzending Opgelicht?!

Opgelicht?! besteedde onlangs aandacht aan dit soort malafide webwinkels. Deze maken gebruik van Nederlandse domeinnamen die pas vrij zijn gekomen. Mensen die er bestellen krijgen niets geleverd of ze ontvangen iets heel anders dan ze hebben besteld. En erger nog, hun creditcardgegevens belanden op straat. Bekijk het fragment hier.

Meer informatie over malafide webshops en tips om creditcardfraude te voorkomen

Gerelateerd