Een bejaarde vrouw uit Bussum is woensdag 3 januari slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij een onbekende man zich voordeed als Ziggo-medewerker.

Rond 10:30 uur werd er bij de vrouw aangebeld. De man wilde enkele dingen over haar abonnement bespreken, waarna het slachtoffer hem binnenliet. Met een smoes wist hij hier de bankgegevens en pincode van de vrouw te ontfutselen.

Bestolen van pinpas

Nadat de man was vertrokken, kwam de vrouw erachter dat zij was bestolen van haar passen. Toen zij de bank belde, werd haar verteld dat er al een geldbedrag was gepind.

Signalement

Het zou gaan om een man van ongeveer 35 tot 40 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een mager postuur en kort donkerkleurig haar. Hij droeg een donkere jas met een beige bontkraag en een donkere broek met witte stipjes.

Politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen. Heb je iets gezien? Of heb je meer informatie? Neem dan contact op met Politie Bussum via 0900-8844.

Trap niet in deze truc

Al eerder waarschuwden wij voor deze babbeltruc. Wees alert! Laat nooit zomaar iemand binnen. Vraag altijd om legitimatie en neem bij twijfel contact op met het desbetreffende bedrijf om te controleren of het verhaal van de persoon aan de deur klopt. Wil je meer informatie over wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc? Lees hier meer preventietips.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd