Ga je online op zoek naar elektronica? Let dan goed op, er zijn momenteel veel valse webshops in de lucht. De politie waarschuwt bijvoorbeeld voor 'coolblue-deals.com'.

Het Landelijk Meldpunt Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft meldingen ontvangen over de website 'coolblue-deals.com'. Zij stellen het volgende: 'Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.'

Op de website staat het Thuiswinkel Waarborg en een webshopkeurmerk, maar ze zijn hier helemaal niet bij aangesloten. Uit navraag bij Coolblue blijkt dat de website niet door Coolblue wordt ondersteund en ook niet door hen online is gezet. Op het moment dat je een aankoopt gaat doen in de valse webshop, moet je eerst zelf geld overmaken. Dit zal Coolblue nooit op deze manier vragen, gezien zij gebruik maken van een iDEAL mogelijkheid.

Hoe herken je een valse webshop?

Rond de feestdagen gaan we massaal online op zoek naar cadeautjes. Hoe herken je een valse webshop en voorkom je dat je wordt opgelicht?

Lees waar je op moet letten

Gerelateerd