In verschillende e-mails uit naam van Albert Heijn staat dat je bent geselecteerd voor een speciale actie. In een van de berichten staat dat de supermarktketen je bonuskaart heeft geselecteerd voor een voucher van 500 euro. In een andere variant staat dat er meerdere prijzen zijn. Het is niet uitgesloten dat er nog andere vormen van deze berichten circuleren.

Wat de valse berichten gemeen hebben, is dat de afzender je doet geloven dat je een prijs hebt gewonnen bij Albert Heijn. Je zou je deelname moeten bevestigen om 'je prijs' te kunnen ontvangen. Dit doe je door op een link in het bericht te klikken en je gegevens in te vullen.

Marketingbureau LeadWorld

Wanneer je de algemene voorwaarden doorleest, zie je echter dat het bericht helemaal niet afkomstig is van Albert Heijn, maar van het marketingbureau LeadWorld. Daarnaast is ook helemaal niet zeker dat je een prijs hebt gewonnen, want het gaat om een kansspel.

Veel spam en ongewenste telefoontjes

Wat ook uit de algemene voorwaarden blijkt, is dat je bij deelname je gegevens beschikbaar stelt voor promotionele doeleinden bij allerlei andere bedrijven. Dit houdt in dat je veel ongewenste telefoontjes en spam kunt ontvangen.

Gerelateerd