De inbox van Opgelicht?! stroomt vol met meldingen over een valse winactie uit naam van de NS. Het gaat dit keer niet om de meest slimme oplichters: in de mail is namelijk te lezen dat er vorige maand 'ineens onverhoeds veel sneeuw' is gevallen.

De afzenders van de mail geven aan te snappen dat je het slachtoffer geworden bent van de 'heftige sneeuwval'. Daarom liggen er twee gratis NS-dagpassen voor je klaar. Je kan ze claimen door op de link in de mail te klikken en een aantal vragen te beantwoorden. Als je dit hebt gedaan, kom je op een pagina waar jij je persoonlijke gegevens moet invullen.

Gegevens doorverkocht

Vul je gegevens niet in! Onderaan de pagina, in het witte vlak, is te lezen dat deze promotie wordt georganiseerd door Green Flamingo. Ook blijkt dat deze actie niets te maken heeft met de NS. Als je vervolgens de kleine lettertjes van de Algemene Voorwaarden bekijkt, blijkt dat je gegevens gedeeld gaan worden met maar liefst 38 'sponsoren'. Geen sneeuw, geen gratis dagkaarten maar wél een hele hoop spam dus. Dit bericht kan je dus gelijk weggooien.

Meer weten over misleidende winacties? Lees dan ons dossier

Gerelateerd