Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor phishingmails uit naam van ICS, waarin zogenaamd de dubbele beveiliging wordt ingevoerd. Op de redactie komen opnieuw meldingen binnen over hetzelfde valse bericht. Pas hiervoor op! Deze e-mail komt van fraudeurs die uit zijn op je creditcardgegevens.

In het bericht wordt aangekondigd dat ICS binnenkort met dubbele beveiliging gaat werken. Een wachtwoord alleen zou niet meer veilig genoeg zijn en daarom krijg je ook een code via je telefoon binnen. Dit 'uiteraard' allemaal in het belang van je eigen veiligheid. Om deze nieuwe functie in te stellen, moet je via de link in de mail inloggen op jouw account.

Gevoelige informatie

Als je op de link in het bericht klikt, kom je uit op een zeer realistische nepsite. Hier moet je inloggen met je persoonlijke gegevens. Vervolgens wordt er om veel gevoelige informatie gevraagd, zoals de beveiligingscode van je creditcard. Als je deze gegevens invoert, kunnen oplichters jouw creditcard misbruiken.

Gewoon weggooien

Deze mail is hartstikke vals. Dat is te zien aan een paar punten. De afzender heeft bijvoorbeeld geen 'ics.nl' in zijn naam staan en volgens de officiële website zal je nooit gevraagd worden om in een mail van ICS een link te openen. Je kan dit bericht dus gewoon weggooien.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd