In het verleden heeft Opgelicht?! vaak gewaarschuwd voor spookfacturen die door 'NL Domein Host' worden verzonden. Nu is het wederom het geval: de nepfactuur is in omloop.

I!n de e-mail die gepaard gaat met de nepfactuur staat dat je domeinregistratie voor 2018/2019 voor je klaarstaat. In de bijlage kun je deze vinden.

Bedrag overmaken

Als je de bijlage opent zie je jouw zogenaamde factuur. Volgens het bericht zou je het bedrag onder de streep moeten overmaken naar het bijgevoegde rekeningnummer. Het is echter opvallend dat dit geen Nederlands rekeningnummer lijkt te zijn. Je zou het bedrag binnen twee weken moeten overmaken onder vermeldingen van je bedrijfsnaam en het bijgevoegde factuurnummer. Trap hier niet in! Met deze nepfactuur proberen oplichters geld van je te stelen.

Kleine letters

In de kleine letters onderaan de spookfactuur staat het volgende geschreven: 'Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Mocht tijdige betaling uitblijven?vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.' Je hoeft dus niets te betalen, doe dit niet.

Onmiddellijk verwijderen

We adviseren je deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Daarnaast adviseren we je ten zeerste om geen geld over te maken naar 'NL Domein Host'. Het gaat hier namelijk om een spookfactuur.

Je kunt hier meer lezen over spookfacturen

Gerelateerd