Heb je een e-mail ontvangen van ING waarin staat dat je de nieuwe betaalpas moet aanvragen? Let op! Dit bericht komt niet van de bank.

De bank introduceert je zogenaamd de nieuwe betaalpas. Deze zou beter beschermd zijn tegen frauduleuze praktijken en voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Om fraude tegen te gaan vraagt de bank je de nieuwe betaalpas aan te vragen.

Nieuwe pas aanvragen

In het bericht staat dat je de nieuwe pas kunt aanvragen door op de button ‘Mijn ING Online bijwerken’ te klikken. Hierna zou je zogezegd terechtkomen bij een formulier waar je je gegevens moet invullen. Doe dit niet! Achter de e-mail schuilen criminelen die er met jouw gegevens vandoor willen. De bank zal je nooit op deze manier vragen je gegevens te delen. Trap er dus niet in!

Advies: negeer en verwijder het bericht!

Wij adviseren je dit bericht te negeren en te verwijderen. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een dergelijk bericht, neem dan altijd contact op met de desbetreffende bank. Ook kun je meer informatie vinden in ons hulpartikel over phishing.

Meld je ook aan voor de Opgelicht?! nieuwsbrief

Wil je ook per e-mail op de hoogte blijven van het meest spraakmakende nieuws op het gebied van fraude en bedrog en gewaarschuwd worden voor de laatste oplichtingstrucs? Meld je dan aan voor onze gratis e-mail nieuwsbrief. Je ontvangt deze dan wekelijks in je mailbox. Bekijk hier de meest recente nieuwsbrief en meld je ook aan.

Gerelateerd