Er is een e-mail in omloop, die zogenaamd van Apple afkomstig is. Hierin staat dat je account is geblokkeerd. Trap er niet in! Het is phishing.

Volgens het bericht heeft Apple geconstateerd dat derden geprobeerd hebben je contact- en betaalgegevens te wijzigen. Daarbij heeft het bedrijf het vermoeden dat anderen toegang hebben tot je account. Daarom is deze nu geblokkeerd.

Blokkade opheffen

Om je account te deblokkeren, dien je op de button 'Deblokkeer mijn Apple ID' in het bericht te klikken. Doe dit niet! Het bericht komt niet van Apple. Er schuilen criminelen achter die zo naar jouw gegevens hengelen.

Vals bericht

Het gaat hier om een vals bericht. Dit kun je zien aan de taalfouten in de e-mail. Daarnaast zou Apple je nooit op deze manier vragen je account te deblokkeren.

Advies: negeer en verwijder het bericht

Heb je dit bericht ontvangen? Dan adviseren wij je het direct uit je mailbox te verwijderen. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een dergelijk bericht, neem dan altijd contact op met het desbetreffende bedrijf. Meer informatie vind je in ons artikel over phishing.

Gerelateerd