Criminelen versturen valse e-mails over een afspraak die je moet maken om een pakket geleverd te krijgen. Doel van de afzenders is om kwaadaardige software te verspreiden.

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor meerdere soorten malwaremails. Zo zijn onder andere berichten verstuurd onder de naam van Altink Logistiek BV, Brouwer Logistiek BV, Hofwegen Logistiek BV en Ryskamp Logistiek BV. Het is niet uitgesloten dat nog meer varianten de ronde doen.

Levering pakket mislukt

De afzenders wekken de indruk dat de aflevering van een pakket is mislukt. Om een nieuwe afspraak te maken, moeten ontvangers een formulier downloaden en terugsturen. Doe dit niet! Je loopt het risico dat kwaadaardige software op je pc terechtkomt.

Persoonlijk gericht

Opvallend aan de e-mails is dat ze aan de ontvangende partij gericht zijn. De naam van de ontvanger staat op verschillende plekken in het bericht. Hierdoor komt het betrouwbaarder over en neemt de kans toe dat mensen erin trappen.

Advies

Dit e-mailtje is niet verstuurd door een partij die een pakket komt afleveren. Verwijder het bericht direct uit je inbox!

Bron: Fraudehelpdesk / Opgelicht?!

Gerelateerd