De politie Hoogeveen waarschuwt voor meubelstoffeerders die momenteel opereren in het noorden van het land. De bedragen die in rekening worden gebracht zijn absurd hoog. Mocht je de oplichters tegenkomen; bel de politie!

De malafide meubelstoffeerders zijn actief in onder andere Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De politie stelt dat met name ouderen in verzorgingshuizen, aanleunwoningen en woongroepen worden bezocht om meubels te laten stofferen.

Intimidatie en absurd hoge bedragen

De oplichters stellen een contract op, welke onder dwang getekend wordt door het slachtoffer. De bedragen die in rekening worden gebracht, zijn absurd hoog. Zo zijn er slachtoffers die 2500 euro moesten betalen voor het stofferen van twee stoelen.

Waarschuw potentiële slachtoffers

De malafide meubelstoffeerders hebben het vooral voorzien op ouderen en de kwetsbaren in de samenleving. Het is dus belangrijk om deze mensen in te lichten over de werkwijze van dit soort lieden.

Bel de politie

Staan de stoffeerders ook bij jou voor de deur, of spreken ze je aan op straat? Bel direct de politie op 0900-8844. Heb je de oplichters binnengelaten en/of wordt je geïntimideerd, bel 112.

Bron: politie Hoogeveen

Gerelateerd