Criminelen sturen een valse e-mail uit naam van Rabobank, die op meerdere punten authentiek oogt. Trap hier niet in!

In een phishingmail van 'Rabobank' staat dat je een nieuwe pas moet aanvragen, deze zou beter beveiligd zijn dan de voorganger. Je zou de bankpas gratis kunnen aanvragen tot een in het bericht genoemde datum, daarna zou je 9,75 euro moeten betalen.

Link in e-mail

Je kunt de pas zogenaamd aanvragen door op een link in de e-mail te klikken en op de daaropvolgende pagina je gegevens in te vullen. Vervolgens zou je nog meer stappen moeten doorlopen om je aanvraag te voltooien. Trap hier niet in!

'Echt' uiterlijk

De e-mail oogt op meerdere punten authentiek. Zo kan het e-mailadres voor sommige mensen plausibel ogen en is de tekst in relatief foutloos Nederlands geschreven. Wanneer je op de link klikt, zie je de woorden 'bankieren' en 'Rabobank' in de URL staan.

Nep

De oplichters verraden zichzelf met het geplaatste waarschuwingsberichtje op hun valse website. Hier staat dat je enkel moet inloggen wanneer de adresregel begint met het in de tekst genoemde adres. In de adresbalk staat echter iets anders. Hier ontbreekt de toevoeging https:// en daardoor ook het groene slotje voor de URL, wat betekent dat de website niet is beveiligd en de hier ingevoerde persoonlijke gegevens onderschept kunnen worden.

Advies

Opgelicht?! adviseert je om de e-mail te negeren en te verwijderen.

Gerelateerd