Uit naam van Samsung wordt een valse e-mail verstuurd waarin staat dat je gratis een Samsung Galaxy S8 kunt testen. Helaas ligt de waarheid iets gecompliceerder.

In een bericht van 'Samsung' staat dat je op basis van je aankoopgeschiedenis een geschikte kandidaat zou zijn voor het testen van een Samsung Galaxy S8. Als 'bedankje' zou je het toestel mogen houden.

'Bevestig bezorging'

Wanneer je op een link in het bericht klikt, kom je op een website waar de maker je doet geloven dat je Samsung Galaxy S8 binnen drie dagen wordt bezorgd. Je zou enkel op 'bevestig bezorging' hoeven te klikken en je adresgegevens hoeven in te vullen. Uit de algemene voorwaarden blijkt dat het om een actie van het marketingbureau Lead Loving Ltd. gaat. Ook is het geen testactie maar een winactie.

iPhone 7 of 8

Uiteindelijk blijkt dat de afzender je aan zo veel mogelijk marketingbureaus probeert te linken. Zo kun je bijvoorbeeld ook een iPhone winnen bij Lucky Suitcase door naar een duur nummer van 1 euro per minuut te bellen. Dit kan je veel geld gaan kosten. Ook het marketingbureau Adaptive Limited zou een iPhone te verloten.

Valse voorwendselen

Je bent dus niet geselecteerd, de afzender probeert je onder valse voorwendselen naar allerlei winacties te lokken. Het doel is het verzamelen van je gegevens. Wanneer je deze op de site achterlaat, is de kans groot dat je veel ongewenste spam en telefoontjes ontvangt.

Advies

Deelname staat vrij. Wat ons betreft is iemand lokken onder valse voorwendselen niet de meest betrouwbare manier om met een bedrijf in zee te gaan.

Gerelateerd