Klik je op een webpagina en krijg je een berichtje van 'Chrome' waarin staat dat de tekst niet correct kan worden weergeven vanwege een 'missing font', ga hier dan heel snel weg! De kans is groot dat de website is gehackt en criminelen je proberen over te halen om een virus te installeren.

Criminelen worden steeds slimmer. In een nieuwe digitale val proberen ze je over te halen om malware op je computer te installeren. Wanneer je op een website komt, verschijnt een pop-up. In deze pop-up zou 'Chrome' aangeven dat de tekst van de website niet correct kan worden weergeven, omdat de website de 'HoeflerText' gebruikt.

Installatie virus

Om de tekst correct te kunnen tonen, moet je zogenaamd de 'Chrome Font Pack' updaten. In het scherm staat een knop waarmee je dit kunt doen. Zodra je dit doet, wordt malware op je computer geïnstalleerd. Klik de pagina weg en negeer het bericht!

Levensecht

Het bericht is bijna niet te onderscheiden van echte meldingen van Chrome. Zo is het logo identiek, staan de schaduwen correct weergeven in het logo en kloppen de verhoudingen.

Bron: thenextweb.com

Gerelateerd