Bij Opgelicht?! komen meldingen binnen over een nieuwe vorm van oplichting via Marktplaats. Hierbij geeft een brutale oplichter de gedupeerde koper de mogelijkheid zijn geld terug te krijgen, min 20 euro 'leergeld' als hij geen aangifte doet.

Bij deze nieuwe truc meldt een malafide adverteerder direct nadat de koper bewijs van betaling heeft gestuurd, dat de koper is opgelicht. De koper krijgt vervolgens de keus tussen de optie om zijn geld terug te krijgen, min twintig euro 'leergeld', of aangifte doen van oplichting bij de politie en niets van het betaalde geld terug te zien. De verkoper verwijst hierbij zelfs naar het forum van Opgelicht?!.

E-mail aan slachtoffer

De opties worden uitgelegd in een mail van de adverteerder aan het slachtoffer:

U bent opgelicht. We willen u een eenmalig aanbod doen:

Optie 1: Het bedrag zal worden verminderd met 20 euro en zal 31 augustus terug op uw rekening staan. De 20 euro die u minder krijgt kunt u zien als leergeld.

Optie 2: U doet aangifte en sluit zich achteraan in de rij bij de duizenden gedupeerden die nog op hun geld wachten op: opgelicht.avrotros.nl/forum/viewforum.php

We horen het graag welke optie u kiest.

Indien u niet akkoord bent met dat u 20 euro minder terug krijgt of als u het geld eerder terug eist, zullen we niet reageren en hoort u nooit meer wat van ons.

Indien u akkoord gaat met optie 1 horen we het graag en krijgt u nog een bevestiging van ons.

Het is nog maar de vraag of het betaalde bedrag überhaupt teruggestort wordt, als men voor optie 1 kiest.

Ben je ook gedupeerd?

Heb je ook te maken gehad met deze brutale oplichter? Meldt het dan bij Opgelicht?!. Wij adviseren gedupeerden van oplichting om altijd aangifte te doen bij de politie.

Tips: hoe voorkom ik oplichting bij het (ver)kopen via een handelssite

Gerelateerd