Consumenten worden opgeroepen niet te betalen voor rekeningen van KlussersTeam.com. Volgens de Consumentenbond heeft het bedrijf maar één doel, en dat is consumenten ten onrechte geld uit de zak kloppen door misleidende aanbiedingen voor vage diensten.

KlussersTeam.com belt consumenten met een aanbod voor een kluscontract. De consumenten horen hierna niets meer, maar krijgen wel een flinke rekening van 325 euro die binnen drie dagen betaald moet worden. Mocht de consument interesse hebben getoond, dan is er nog geen sprake van een betalingsverplichting. Een handtekening is verplicht voor dit soort telefonisch aangeboden diensten.

De Consumentenbond vraagt zich af hoe serieus de klusdienst is. Het bedrijf is namelijk in handen van dezelfde partij die onder meer bedragen incasseerde via DeReisplanner en Oddie.nl. Ook deze bedrijven maakten gebruik van misleidende telefonische aanbiedingen en stuurde vervolgens hoge rekeningen.

Het programma Radar van AVROTROS besteedde in zijn radio-uitzending al eerder aandacht aan Oddie.nl, dat dezelfde werkwijze hanteert als KlussersTeam.com.

Luister de radio-uitzending van Radar over Oddie.nl

Gedupeerden worden opgeroepen om aangifte te doen bij de politie. 'Dit zijn echt misselijkmakende praktijken', zegt directeur van de Consumentenbond Bart Combée. 'Het riekt naar oplichting.'

Bron: Consumentenbond

Gerelateerd