Er is een bericht in omloop dat zogenaamd van ING afkomstig is. In de e-mail staat dat je een beveiligingsupdate uit moet voeren in verband met het stoppen van de TAN-procedure. Let op! Dit is een phishingmail.

Volgens 'ING' kunnen betalingen in de toekomst enkel via de mobiele app bevestigd worden. Het is dan niet meer mogelijk gebruik te maken van de TAN-procedure. Totdat de TAN-procedure uitgeschakeld wordt, dien je een beveiligingsupdate te installeren.

Installeer update

Je kunt de update installeren door op de button in het bericht te klikken. De button verwijst naar een website waar je moet inloggen. Doe dit niet! Als je je inloggegevens hier invoert, zullen criminelen ermee aan de haal gaan.

Niet van ING

Dit bericht is niet van de echte ING afkomstig. Dit kun je onder andere zien aan de URL (in de adresbalk) van de website. Deze URL komt niet overeen met die van de oranje bank. Daarnaast verschilt het e-mailadres van de afzender van die van de echte ING.

Naar je prullenmand

Opgelicht?! raadt aan deze e-mail direct naar je prullenmand te verslepen. Zo voorkom je dat oplichters toegang tot je bankrekening krijgen. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Je kunt hier meer lezen over phishing.

Gerelateerd