Malafide verkopers reizen door het land en gaan langs de deuren om hun waar aan de man te brengen. Hierbij gedragen ze zich vaak erg opdringerig. Vandaag kwamen we het verhaal tegen van een Drent, wiens vader benadeeld werd door een dergelijke verkoper.

Pantalons

In dit voorbeeld wist een verkoper van pantalons zich op slimme manier naar binnen te praten bij een oudere man in Roden. Eenmaal binnen bleef hij net zolang aandringen totdat het slachtoffer toegaf en drie pantalons kocht. Pas toen de verkoper was vertrokken, kreeg het slachtoffer door dat er iets niet klopte. Hij was achtergebleven met drie broeken die hij helemaal niet wilde, omdat ze niet lekker zaten. Daarnaast kreeg hij geen bonnetje en geen naam. Ook was er korting beloofd, waar uiteindelijk niets van overbleef.

Ouderen

Geregeld bieden malafide verkopers op opdringerige wijze hun waar aan, bijvoorbeeld messen, pannen of kleding. Geef agressieve verkopers geen ruimte! Mochten ze blijven doorgaan en weigeren te vertrekken, bel dan de politie. Vooral ouderen zijn niet opgewassen tegen dit soort agressieve verkooptrucjes. Bespreek deze praktijken dan ook met oudere mensen in je omgeving, zodat ook zij zich hiertegen kunnen wapenen.

Bron: ditisroden.nl

Gerelateerd