Gratis vliegtickets, het klink aantrekkelijk met de zomervakantie voor de deur. Maar let goed op als je een e-mail ontvangt waarin 'KLM' schrijft dat je bent geselecteerd om mee te doen aan een exclusieve wedstrijd om tickets te winnen.

'Wij van KLM vieren ons succes graag samen met u en hebben daarom een wedstrijd waarbij onze klanten gratis KLM vliegtickets kunnen winnen!' Zo begint een e-mail die op het eerste gezicht verstuurd lijkt de zijn door de luchtvaartmaatschappij. Niets is minder waar! Ook dit is een misleidende winactie, opgezet door een schimmig bureau in Dubai dat geld wil verdienen aan jouw gegevens.

Persoonsgegevens invullen

Als je op de knop 'Ik doe mee!' klikt, krijg je een aantal vragen te zien. Vervolgens wordt gevraagd om je gegevens. Ook dien je toestemming te geven aan het bedrijf achter de actie en diverse sponsoren om je te mogen benaderen per post, telefoon en/of e-mail over interessante aanbiedingen. In andere woorden: je gaat akkoord met een berg spam en ongevraagde telefoontjes. Bovendien is het met dit soort acties nog maar de vraag of de beloofde prijs daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd