Heb je een e-mail van 'ING' ontvangen over je Mobiel Bankieren App? Let dan goed op! Je hebt hier hoogstwaarschijnlijk met een phishingmail te maken.

In het bericht staat dat binnenkort de toegang tot je Mobiel Bankieren App zal vervallen. Dit kan misschien overkomen als een beangstigende uitspraak. Laat je echter niet misleiden, dit is enkel bangmakerij.

Button in e-mail

Je zou kunnen voorkomen dat geen toegang meer tot de app hebt door je toegang tot de applicatie te verlengen. Dit kun je zogenaamd doen door op de button in de e-mail te klikken. Doe dit niet! De button verwijst naar een valse website waar naar je inloggegevens bij de oranje bank gevraagd wordt. Als je deze invult, komen ze in verkeerde handen terecht. Oplichters kunnen met jouw inloggegevens toegang krijgen tot jouw bankrekening. Ook kunnen ze met jouw informatie criminele activiteiten verrichten.

E-mailadres afzender

Ondanks dat het e-mailadres van de afzender lijkt op die van de ING, heeft de echte bank niets met dit bericht te maken. Je kunt deze e-mail met een gerust hart naar je prullenmand verslepen. Door het bericht te verwijderen houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf.

Twijfel?

Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Lees ons artikel over phishing als je meer wil weten of dit onderwerp.

Gerelateerd