De politie Arnhem-Zuid heeft meerdere signalen ontvangen waaruit blijkt dat er Ierse klusjesmannen actief zijn in de omgeving van Arnhem. Ga niet met ze in zee en bel de politie!

De klusjesmannen reizen door heel Nederland en gaan langs de deuren om hun diensten aan te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen wassen, gevel- en dakgootreiniging of tuinbestratingen. De mannen leveren slecht werk en er zijn meerdere gevallen bekend waarbij ze juist schade aanrichten.

Kenmerken malafide klussers

De mannen rijden rond in een bestelbusje en spreken meestal Engels met een Iers accent. Tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden voeren de klussers de prijs steeds verder op tot absurd hoge bedragen. Dit moet je contant afrekenen. Mocht je het niet met de mannen eens zijn, worden ze agressief en gaan ze dreigen.

Advies politie

De politie adviseert je niet in zee te gaan met mensen die op straat aanbieden om werkzaamheden te verrichten aan of rond je huis. Daarnaast is het belangrijk om dit onderwerp te bespreken met ouderen in je omgeving. De malafide klussers het regelmatig op hen voorzien. Ook vraagt de politie goed op te letten en melding te maken van verdachte situaties in je omgeving, zoals busjes met een buitenlands kenteken. Mocht je de mannen tegenkomen, bel dan de politie op 0900-8844.

Rondreizende oplichters

Er zijn verschillende groepen klusjesmannen actief, die er dezelfde werkwijze op nahouden. Ze reizen door het land en kunnen dus overal opduiken. Wees gewaarschuwd!

Bron: GelreNieuws

Gerelateerd