De politie waarschuwt voor een groep oplichters die afgelopen dagen een man uit Maastricht voor ruim een ton hebben opgelicht, door hem teveel te laten betalen voor onderhoudswerkzaamheden aan zijn huis.

De man werd door een groep Engelstalige, vermoedelijk Ierse, klusjesmannen benaderd om herstelwerkzaamheden aan het dak van zijn woning aan de Apollohof uit te voeren. De 81-jarige Maastrichtenaar werd voor ongeveer € 110.000,- opgelicht door de klusjesmannen. Voor dat geldbedrag hebben ze slechts enkele werkzaamheden uitgevoerd.

De politie waarschuwt om alert te zijn en bij verdachte zaken meteen contact op te nemen. Het ‘werk’ van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk.

Wat kunt u doen?De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan uw deur komen. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan u het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Bron: politie

Gerelateerd