Er is een e-mail in omloop die van PayPal afkomstig lijkt te zijn. Dit is echter niet het geval. Het bericht over accountverificatie is niet door het creditcardbedrijf verstuurd. De afzender is uit op jouw gegevens en wil toegang tot jouw rekening.

Je kunt in de e-mail lezen dat PayPal zich zorgen maakt aangezien er ongebruikelijke activiteiten op je account zouden hebben plaatsgevonden. Je moet je account ter bescherming bevestigen. Tot je dit doet is je account zogenaamd beperkt.

Deel je gegevens niet

Je kunt account bevestigen door op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! De link verwijst naar een website waar naar je inloggegevens van PayPal gevraagd wordt. Als je deze invult, krijgt de afzender van het bericht jouw gegevens in handen. Voorkom dat jouw persoonlijke informatie voor criminele activiteiten gebruikt wordt en deel je gegevens niet.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder deze e-mail onmiddellijk. Door de virtuele brief weg te gooien houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Stuur je valse e-mails door!

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor nepberichten als deze. Heb je een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd