Om je nauwkeurig te kunnen contacteren en eventuele problemen snel op te lossen vragen oplichters namens Essent om je zakelijke gegevens bij te werken. 

Essent laat op zijn website weten dat je een nepmail kunt herkennen aan het feit dat er wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens aan te passen of door te geven. Dat is in onderstaand bericht ook het geval. In de mail kun je klikken op ‘Inloggen op uw Essent-account’ om je gegevens bij te werken, maar druk nooit op onbekende links. Als een officiële mail namens Essent gaat over jouw persoonlijke situatie, dan wordt altijd jouw klantnummer vermeld.

Valse mail Essent Bron: Fraudehelpdesk

Essentiële informatie 

Zodra je op de link klikt, kan je worden doorgestuurd naar een website die lijkt op de officiële website van Essent. Daar dien je vervolgens in te loggen met je gegevens, waar de oplichters vervolgens misbruik van kunnen maken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Voorkom dat je jouw gegevens doorspeelt aan criminelen en blijf via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de meest actuele phishingberichten (te downloaden via de App Store en Play Store).

Op de link geklikt?

Verander direct je wachtwoord van Mijn Essent of de Essent-app. Hier kun je ook jouw (openstaande) facturen controleren.

Lees ook