Opgelicht?! berichtte al eerder over een mail uit naam van ICS, waarin staat dat je creditcard geblokkeerd is. Er komen opnieuw meldingen binnen over hetzelfde valse bericht. Let hierop! Dit is een phishingmail.

In de mail is te lezen dat je creditcard geblokkeerd is, omdat internetcriminelen een verdachte transactie hebben geprobeerd uit te voeren met jouw kaart. Dit is 'gelukkig' niet gelukt, maar voor de veiligheid is je kaart is wel geblokkeerd. Door in te loggen via de link in de mail en je account te verifiëren, zou je dit op kunnen lossen.

Creditcardfraude

Als je op de link in de mail klikt, kom je uit op een nepsite waar je moet inloggen met je 'Mijn ICS' accountgegevens. Als je dit gedaan hebt, moet je je account activeren. Dit doe je met veel gevoelige informatie. Zo geef je bijvoorbeeld je CVC-code op en moet je je adresgegevens invullen. Als oplichters deze gegevens in handen krijgen, kunnen ze met gemak je creditcard misbruiken en bijvoorbeeld dure aankopen doen op jouw kosten.

Weg ermee

Dit bericht is een phishingmail. Dit kan je zien aan twee dingen. Op de officiële website van ICS is te lezen dat de creditcardmaatschappij je nooit vraagt om op een link in een mail te klikken. Hier kan je ook vinden dat echte berichten van ICS nooit met een onpersoonlijke aanhef beginnen. Deze phishingmail kan je dus met een gerust hart weggooien.

Lees meer over creditcardfraude in ons dossier

Gerelateerd