Heb jij een mail gekregen van de 'ABN AMRO', waarin staat dat je al zes keer geld hebt gestort en nu je stortlimiet moet verhogen? Doe daar dan niets mee! Het is een valse mail en als je erin trapt, kan je een flinke som geld kwijtraken.

Volgens het bericht heb je dit jaar zes keer briefgeld gestort op een geldautomaat en dat betekent dat je geld moet betalen voor de volgende storting. Je kan je stortlimiet verhogen via de link in het bericht. Klik niet!

Betaalopdracht verzenden

Je eindigt op een phishingsite, waar je moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens moet je een aantal stappen ondernemen om je stortlimiet zogenaamd te verhogen. Dit is slechts een smoes: je verzendt een betaalopdracht. De oplichters misbruiken de gegevens die je invult en loggen in op jouw internetbankieren. Als je de stappen op de neppagina volgt, geef je toestemming om een groot bedrag van je rekening af te laten schrijven.

Controleer altijd de url

Controleer altijd de url van de website waar je bent, hoe realistisch de pagina er ook uit ziet. Deze website, 'myhealingcodes.com' heeft niets te maken met de ABN AMRO. Als je een e-mail van 'je bank' niet vertrouwt, kan je het beste via de app op je telefoon of via de officiële website die je zelf opzoekt inloggen. Log nooit in via de link in een e-mailbericht. Deze phishingmail kan je gerust weggooien.

Lees ook: de wereld van phishing

Gerelateerd