In Amsterdam is een man slachtoffer geworden van een wel heel 'gezellige' babbeltruc: na een vrolijk praatje over voetbal, is zijn dure horloge gestolen. Let goed op als vreemden je aanspreken op straat!

De babbeltruc vond op 10 september plaats, maar de politie besteedt er nú aandacht aan. Het gaat om twee babbeldieven. Een van de twee oplichters begint tegen het slachtoffer te praten over voetbal. Dat gebeurt op een vrolijke manier met veel aanrakingen. Hij komt dan dichtbij het slachtoffer en doet zelfs alsof ze samen voetballen. Waarschijnlijk wordt op dat moment het horloge gestolen.

Verdachten gefilmd

De diefstal staat niet op beeld, maar de verdachten wel. De beelden zijn te bekijken op de site van NHnieuws (linkje). Het gaat om twee licht getinte mannen van tussen de 22 en 30 jaar oud. De horlogerover is 1.95 meter lang, heeft een stevig postuur en opgeschoren haar. Hij droeg een parka met een bontkraag. Zijn handlanger is een stuk kleiner en had donker haar. Hij droeg een zwarte jas en donkere kleding. Weet jij meer over de zaak? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bron:

Gerelateerd