Afgelopen maandag is een vrouw in Haaksbergen slachtoffer geworden van een babbeltruc. De oplichter deed zich voor als medewerker van een gasmaatschappij.

Het slachtoffer lag nog te slapen toen er werd aangeklopt. De man die op haar deur stond te bonken liep gelijk naar binnen en meldde dat hij van een gasmaatschappij was. Hij liet de vrouw zijn pasje zien.

Waardevolle spullen

De dader zei dat er iets mis was met de gasaansluiting bij de dame thuis. In verband met de verzekering zou de man moeten weten waar haar waardevolle spullen lagen. Nadat ze deze aan hem toonde, stal hij ze van haar.

Op zoek naar dader

De politie Haaksbergen is op zoek naar de dader. Het gaat om een man tussen de 50 en 60 jaar met een stoppelbaard en kort grijs haar. Hij is ongeveer 180cm lang en sprak hij met een licht Twents accent. Heb je tips voor de politie? Bel dan naar 0900-8844.

Advies

Het advies van de politie is om niet zomaar mensen bij je binnen te laten. Ook is het slim om ouderen in je omgeving te waarschuwen voor dit soort oplichtingstrucs. Zij zijn hier vaak het doelwit van. Voor meer tips kun je ons artikel over babbeltrucs checken.

Bron: Facebook politie Haaksbergen

Gerelateerd