Dinsdag wist een man zich met een babbeltruc naar binnen te praten bij ten minste twee oudere inwoners van Soest. Hij deed zich hierbij voor als medewerker van de 'ouderraad' en de gemeente. Toevallig was op beide adressen een hulpverlener in huis aanwezig, waardoor de man vertrok zonder iets buit te kunnen maken.

De man verscheen dinsdag bij een woning aan de Schoutenkampweg in Soest. Met het verhaal dat hij namens de 'ouderraad' een presentje kwam brengen, praatte hij zich naar binnen. Toen hij zag dat daar een huishoudelijke hulp aanwezig was, schrok hij. 'U bent toch mevrouw de Vries? Niet? Oh dan ben ik verkeerd', zei de man, waarop hij de benen nam.

Bij een woning in Overhees werd dinsdagmiddag door vermoedelijk dezelfde man aangebeld. Hier vertelde hij dat hij namens de gemeente kwam. In de woning was op dat moment een voetverzorgster aanwezig. Die rook onraad en belde 112. De man ging er direct vandoor.

Signalement

In beide situaties ging het om een kalende man met weinig tanden. Hij is 1.80 tot 1.85 meter lang en wordt geschat op 60-65 jaar. Hij droeg een donker kostuum, waarschijnlijk blauw en met een krijtstreep.

Bron: soestercourant.nl

Meer informatie: hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc

Gerelateerd