Vier mannen zijn vrijdag voor onder meer merkvervalsing, drugshandel en valsheid in geschrifte tot gevangenisstraffen veroordeeld. Onder de mannen bevonden zich enkele leden van de omstreden motorclub No Surrender.

De rechtbank Midden-Nederland legde aan drie van de vier opgepakte mannen celstraffen op van respectievelijk acht, zes en twee maanden. Een vierde man van 42 jaar uit Waardenburg kreeg een werkstraf van 180 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

strafbare feiten

Het viertal maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan uiteenlopende feiten. Zo bood een 44-jarige man uit Hilversum samen met twee 43-jarige mannen uit Utrecht een grote voorraad gewone verf in bussen met valse stickers van het merk Sigma te koop aan. Verder werden de verdachten onder meer schuldig bevonden aan het vervalsen van hypotheekgegevens en leaseovereenkomsten. Daarnaast waren ze in bezit van stroomstootwapens en zijn ze terechtgesteld voor het financieel uitkleden van twee eigenaren van een motorzaak in Waardenburg.

Bron: ANP

Gerelateerd