Vrijdag 29 juni zijn twee jongen van 14 jaar in de trein van Eindhoven naar Heeze opgelicht door een man die zich voordeed als controleur. De man maakte het tweetal 50 euro afhandig.

Vrijdagmiddag tussen 14.00 en 14.15 uur zaten de twee jongens in de stoptrein van Eindhoven naar Heeze, toen ze werden aangesproken door een forse man. De man deed zich voor als controleur en vertelde de jongens dat ze niet goed hadden ingecheckt.

Bonnetje mee

Toen de jongen zeiden dat ze wel hadden ingecheckt, werd de man kortaf en zei op dwingende wijze dat er direct 50 euro betaald moest worden. De twee waren compleet overrompeld en betaalden de vijftig euro die ze nog bij zich hadden. Vervolgens kregen ze een bonnetje mee en verlieten ze de trein op station Heeze.

Signalement

De zogenaamde controleur is een forse man van ongeveer 1,85 meter lang met een groot kaal hoofd. Hij had een soort scanner bij zich en was gekleed in iets dat leek op een uniform. Navraag bij de klantenservice en controle van de reishistorie wees uit dat de jongens keurig hadden ingecheckt. Het ging dus om een oplichter.

Niet contant betalen

De NS vraagt nooit contant geld bij een overtreding. Wees dus gewaarschuwd als je contant moet betalen aan een controleur voor het niet inchecken in de trein of een andere overtreding. Heb jij dit ook meegemaakt, meld het dan bij de klantenservice van de NS op telefoonnummer 030-7515155.

Bron: heeze24.nl

Gerelateerd