Een Japanse toerist is maandagmiddag het slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als agenten. Tijdens een 'drugscontrole' beroofden de 'politiemensen' de man van zijn geld.

De man liep over straat toen hij werd aangesproken door een man die zich uitgf voor een Italiaanse toerist. De man vroeg het slachtoffer of hij een foto van hem wilde maken. Toen de man toestemde werd hij meegenomen naar een stille plaats. Daar doken twee mannen op, die zich voordeden als agenten. Ze controleerden het buiktasje van de Japanner op drugs.

Toen de mannen verdwenen waren, kwam het slachtoffer erachter dat hij was beroofd van zijn geld.

SignalementDe toerist was een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en een lengte van 1,60 meter. Hij droeg een donker overhemd en een donkere spijkerbroek. De man had tattoo’s op zijn armen. De ene politieman was 50+ en had een lengte van 1,70 meter. Hij had halflang bruin haar met grijze plukken dat met gel achterover gekamd was. Hij droeg een donker vest. De andere politieman was rond de 50 jaar en had een lengte van 1,70 meter. Ook hij had halflang naar achteren gekamd haar en droeg eveneens een donker vest.

Bron: politie

Gerelateerd