De officier van justitie heeft vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 56-jarige Italiaan die meerdere hoogbejaarden met smoezen geld afhandig maakte. Ook wil het OM de man als ongewenst vreemdeling laten verklaren en hem naar zijn geboorteland terugsturen.

De man werd in juni van dit jaar aangehouden, nadat hij een bejaarde inwoner van Enschede met een smoes over geleend geld 135 euro afhandig had gemaakt. Eerder zou de Italiaan al een 93-jarige vrouw uit Nijverdal twee keer hebben bestolen door middel van een babbeltruc, waarbij hij zich voordeed als een bekende van haar familie. Hij vertelde dat hij geld nodig had, omdat zijn partner in het ziekenhuis lag. Dit was een smoes die hij vaker gebruikte. Ook een bejaarde in Deventer gaf de man geld. Een bewoner van een verzorgingshuis in Rijssen trapte niet in de praatjes van de man.

De Italiaan verblijft al sinds de jaren 70 in Nederland en is verslaafd aan drugs. Hij heeft al meerdere malen vastgezeten voor oplichting en diefstal.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: rtvoost.nl

Gerelateerd