De politie in Dronten waarschuwt voor Irish travellers die in de gemeente actief zijn. De malafide klusjesmannen zadelen onwetende inwoners op met enorme rekeningen voor slecht uitgevoerde werkzaamheden. Pas hier dus voor op!

De Ierse 'doe-het-zelvers' gaan langs de deuren om hun diensten aan te bieden die vaak slecht worden uitgevoerd. Tijdens het klussen komen de werkers steeds meer gebreken tegen. Hierdoor is je eindrekening veel hoger dan dat je hebt afgesproken. Als je weigert wordt je geïntimideerd of bedreigd, zodat je alsnog betaalt voor de werkzaamheden.

Herkennen

Je kan de Irish travellers herkennen aan het feit dat ze Engels spreken en vaak eenvoudige folders bij zich hebben. De werkzaamheden worden vaak slecht uitgevoerd en er worden tijdens de werkzaamheden steeds meer gebreken (onterecht) aangekaart, om hierna een torenhoge rekening (met als het moet enige dwang) te presenteren aan de vaak gedeputeerde huiseigenaar.

Kofferbakverkopers

Ook heeft de politie meldingen ontvangen over zogenaamde kofferbakverkopers die in dezelfde gemeente aan het werk zijn. Met een mooi verhaal proberen ze je een 'dure' messen- of pannenset aan te smeren. In werkelijkheid gaat het meestal om goedkope troep en is er een merk vervalst.

Advies van de politie

De politie Dronten adviseert niet in zee te gaan met deze oplichters. 'Als je iets aan je huis wil laten doen, raden we aan vakmensen in te schakelen en messen- of pannensets kan je het beste kopen via de erkende handel.'

Meer informatie: dossier Ierse klusjesmannen

Bron: politie Dronten

Gerelateerd