De 44-jarige dakloze Willem S., die bekend heeft tussen 2009 en 2012 zeker 200 mensen via internet te hebben opgelicht, is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De eis was 3 jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

S. handelde op Marktplaats in tickets voor van alles. Van Efteling tot Walibi, van de Sjonnies tot Shakira en van de Toppers tot reischeques. Hij struinde de rubrieken 'gevraagd' af en bood daar de kaartjes aan. Mensen betaalden vooraf en kregen vervolgens niets. Wie het lukte om S. ondanks ettelijke valse namen en meer dan 20 bankrekeningen te traceren en aan de telefoon te krijgen, werd voor 'nadere uitleg' doorverwezen naar de site opgelichtopinternet.nl.

Volgens het Openbaar Ministerie ging het om zeker 700 gevallen van internetoplichting, maar zijn er 'slechts' 223 op de tenlastelegging terechtgekomen. De rechtbank achtte er 206 bewezen. S. zou zijn slachtoffers in totaal voor een dikke 130.000 euro hebben gedupeerd.

Tegen S. liep een Europees aanhoudingsbevel. Begin juli vorig jaar werd hij in Duitsland aangehouden en uitgeleverd.

Bron: ANP

Gerelateerd